Odaberi državu!
ARHIVA
2012
2011
2010
2009
Istražili smo za Vas...
Tržnica Dolac
29.12.2008.

Tržnica Dolac – kraljica svih tržnica…


Tržnica Dolac

Iako smo imali namjeru na brzinu proći između štandova sa voćem i povrćem, zabilježiti cijene i maknuti se sa ne baš ugodnih -3°C, to se u slučaju obilaska tržnice Dolac nije dogodilo.

Znam, zvuči kao već mnogo puta napisana fraza, ali ova tržnica definitivno posjeduje šarm i pomalo vraća u prošlost. Nedavno se na TV-u prikazivao film \'Vlak u snijegu\' koji je snimljen prije 30, 40 godina, a neke scene snimljene su na samom Dolcu. Prikazani kadrovi tržnice ne razlikuju se puno od današnjeg izgleda. Ako niste do sada znali, tržnica se nalazi na današnjoj lokaciji od 20tih godina prošlog stoljeća kada je porušeno naselje Dolec i dio Opatovine.

No, da se vratimo u sadašnjost, iako je vani bilo poprilično hladno, na tržnici nije manjkalo niti prodavača niti kupaca. Raznovrsna ponuda te povoljne cijena (uz mali trud) svakako su glavni razlog za kupnju na ovoj tržnici.

Tablica usporedbe cijena voća i povrća na tržnici Dolac i u supermarketima

Tablica cijena - tržnica Dolac
Cijene iz tablice su prikupljene 29.12.2008. na tržnici Dolac i u supermarketima

 

Ulazak u ribarnicu pomalo nas je razočarao. Očekivali smo gužvu te veliki izbor morskih i slatkovodnih riba a dočekala nas je tek nekolicina prodavača sa oskudnom ponudom. Izgleda da prvi ponedjeljak iza Badnjaka i nije baš najbolji dan za kupnju ribe. Ako ste za ribu odlučili izdvojiti manje od 50 kn izbor će vam se suziti na skuše i pastrve.

Ribe cijena - tržnica Dolac

Za razliku od ribarnice, ulazak u zatvoreni dio tržnice bio je potpuno suprotan doživljaj. Mnoštvo ljudi, velika ponuda voća i povrća, mesnice, pekare, prodavači svježeg sira, jaja, začina. Sve na jednom mjestu.

Tablica cijena - tržnica Dolac

Ako se ne žurite, preporučamo obilazak čak i ako nemate nekog posebnog razloga za kupnju. Veliki redovi pred mesnicama nisu bili neobični no iznenadila nas je gužva na štandovima gdje se prodavalo kiselo zelje. Pretpostavljamo da će i ove godine sarma biti jedno od glavnih jela na prelasku iz stare u novu godinu.

Za kraj, svakako preporučamo kupnju na Dolcu. Cijenama i ponudom može se mjeriti sa svim tržnicama i supermarketima. Jedina mana je manjak parkirnog prostora te ste jednostavno osuđeni dio puta sa vrećicama prohodati ili provozati se tramvajem.

Radno vrijeme zatvorenog dijela tržnice Dolac:

PONEDJELJAK – SUBOTA: od 07h do 14h
NEDJELJA: od 07h do 13h (primjenom novog zakona od 01.01.2009. trgovine nedjeljom ne rade te pretpostavljamo da se to odnosi i na tržnicu)

 

Supermarketi.info

Komentirajte članak! Nije dozvoljena upotreba psovki te vrijeđanje po rasnoj, nacionalnoj, seksualnoj, vjerskoj ili bilo kojoj drugoj pripadnosti.
Korisničko ime:
Komentar:
Upiši kod: Napomena: Sva slova su mala slova, a brojevi od 0-9!
CIJENE U SUPERMARKETIMA
TEČAJNA LISTA
1EUR
1USD
1CHF
HNB
1GBP
initial-scale=1">
1CAD
html>
1AUD
MJENJAČNICA
Iz
Iznos
u
Iznos