Odaberi državu!
ARHIVA
2012
2011
2010
2009
Istražili smo za Vas...
Zagreb wine gourment Festival 2009
01.03.2009.

Zagreb wine gourment Festival 2009 - održano 27 i 28.02.2009.

Nakon prošlogodišnje premijere ove godine ponovo je organiziran Zagreb wine gourment Festival u prostorijama muzeja za umjetnost i obrt. Na temelju viđenog (bili smo pristutni u subotu 28.02.2009.) jedino možemo zaželjeti što više takvih manifestacija, a svim ljubiteljima vina toplo preporučiti dolazak. Razlozi? Ima ih više.

Kao prvo, odlična organizacija. Na ulazu ste od ljubaznog osoblja dobili vlastitu čašu za degustaciju, brošuru sa detaljnim rasporedom događanja i popisom većine izloženih vina. Karte nisu bile jeftine (150 kn na dan održavanja Festivala na blagajni) ali ih se je moglo dobiti i upola jeftinije ako se ispunio kupon izrezan u novinama.

Nadalje, održana su zanimljiva izlaganja i degustacije. Posebno bih istaknuli izlaganje gđe. Lynne Sherriff o južnoafričkim brendiranim vinima starim 15 godina u sklopu kojega su svi prisutni mogli (naravno besplatno) degustirati poznata vina iz te zemlje. Izlaganje nije bilo šturo i dosadno kakva predavanja inače znaju biti već je dotična predavačica izabrala nekoliko poznatih bijelih i crnih vina, ispričala o njima posebnosti i anegdote a svako se vino ponudilo prisutnima za degustaciju te u neformalnoj i opuštenoj atmosferi komentiralo.


Zagreb wine gourment Festival 2009
Predavanje gđe. Lynne Sherriff o južnoafričkim brendiranim vinimaI ono najvažnije, na festivalu je izloženo po našoj procijeni preko 250 vina različitih proizvođača iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske, Austrije, Italije. Sva su se vina mogla besplatno degustirati. Nudili su se također i pršut, kulen, sir pa čak i kamenice. Iza izloženih vina stajali su izlagači koji su strpljivo točili svima zainteresiranima vina te odgovarali na različite informacije. Kako je vrijeme proticalo posjetitelji su postajali vidno omamljeni ali atmosfera je ostala na zadivljujuće pristojna s obzirom na količine popijenih vina.

Autor teksta je u društvu dobrog prijatelja prokrstario izložbenim prostorom te isprobao nepoznat broj uglavnom domaćih crnih vina. Redom su se se degustirali ‘Mendek Mozaik’ (pohvalili bi informiranu promotoricu za štandom koja nam je riješila misterij jeftinog vina ‘Mendek Sveti Jakov’ ), ‘Tomić Plavac Mali barrique’, ‘Plovac Ploški barrique’, ‘Boškinac Cabernet Sauvignon –Merlot’, ‘Poletti Teran’, ‘Zigante Teran’ , ‘Zinfandel Woodbridge’. Niz tu ne staje ali pamćenje da. Iako smo isprobali samo manji dio ponuđenog, okusom nas je najviše oduševio Plovac Ploški barrique koji je jedini imao čast da ga se dva puta degustira.


Plovac Ploški


Na kraju možemo samo još jednom pozvati sve da se pridruže na slijedećem Zagreb wine gourment Festivalu. Sve one silne butelje koje mjerkate po supermarketima i vinotekama a ne usudite ih se kupiti jer niste sigurni da li će vam se svidjeti, možete isprobati jedno po jedno, bogatiji za jedno dobro provedeno poslijepodne.

Supermarketi.info

Komentirajte članak! Nije dozvoljena upotreba psovki te vrijeđanje po rasnoj, nacionalnoj, seksualnoj, vjerskoj ili bilo kojoj drugoj pripadnosti.
Korisničko ime:
Komentar:
Upiši kod: Napomena: Sva slova su mala slova, a brojevi od 0-9!
CIJENE U SUPERMARKETIMA
TEČAJNA LISTA
1EUR
1USD
1CHF
HNB
1GBP
initial-scale=1">
1CAD
html>
1AUD
MJENJAČNICA
Iz
Iznos
u
Iznos