Odaberi državu!
ARHIVA
2012
2011
2010
2009
Istražili smo za Vas...
MaxiKonzum skuplji od SuperKonzuma
14.02.2009.

Maxi Konzum – skuplji od Super Konzuma

Oboružani ranijim saznanjima da su proizvodi u Maxi Konzumima skuplji od onih u Super Konzumima, odlučili smo usporediti cijene i vidjeti da li zaista postoje razlike. Za usporedbu smo uzeli Super Konzum u Dupcu (Dubrava 241 ) koji inače koristimo za usporedbu sa ostalim supermarketima te Maxi Konzum u Novom Zagrebu (Turinina bb). Za one koji ne znaju, Maxi Konzumi su nešto manji prostorom i izborom artikala od Super Konzuma, ali osim toga nema bitnih razlika.
Naravno, nakon usporedbe cijena, naišli smo na još jednu bitnu i po nama nedopustivu razliku.

Tablica usporedbe cijena u maxi i super Konzumu - downloadaj

U stupcu razlika u cijenama narančastom bojom označeni su svi proizvodi skuplji u Maxi Konzumu, a žutom bojom svi proizvodi skuplji u Super Konzumu.

Već na prvu vidi se da prevladava narančasta boja. Iako bi se očekivalo da su proizvodi u svim Konzumovim prodajnim centrima, makar u istom gradu, jednakih cijena, to nije slučaj. Gotovo je šokantan podatak da su skoro svi proizvodi iz tablice u Maxi Konzumu skuplji za 0,5 do 1kn, a ta razlika je u nekim slučajevima i puno veća.

Od 60 proizvoda koje smo usporedili, 47 proizvoda je skuplje u Maxi Konzumu, samo tri su skuplja u Super Konzumu, a tek 10 proizvoda imaju jednaku cijenu u oba centra.
Još šokantniji podatak je da Vegeta (250g) , Coca-Cola 2l te Napolitanke 'Kraš' (1kg) imaju jednaku cijenu u baš svim trgovačkim centrima koje pratimo, osim u Maxi Konzumu, gdje je ta cijena naravno veća. Mineralna voda Jamnica ( 1,5l), koja je inače u vlasništvu Agrokora, prodaje se u većini ostalih trgovačkih lanaca po 4,99 kn. Jedino u Super Konzumu ta cijena iznosi 5,19kn a u Maxi Konzumu 5,29kn.

Nakon svega, postavlja se pitanje postoji li opravdani razlog za takvu razliku u cijenama između Super i Maxi Konzuma. Možda treba napomenuti činjenicu da od 79 Konzumovih supermarketa u Hrvatskoj tek trećinu (na 27 lokacija) čini Super Konzum. Ako ste se odlučili na kupnju u nekom od Konzumovih prodavaonica, birajući lokaciju i te kako možete uštedjeti na kupnji.

Popis i lokacije svih Super i Maxi Konzuma provjerite ovdje.


Supermarketi.info

Komentirajte članak! Nije dozvoljena upotreba psovki te vrijeđanje po rasnoj, nacionalnoj, seksualnoj, vjerskoj ili bilo kojoj drugoj pripadnosti.
Korisničko ime:
Komentar:
Upiši kod: Napomena: Sva slova su mala slova, a brojevi od 0-9!
CIJENE U SUPERMARKETIMA
TEČAJNA LISTA
1EUR
1USD
1CHF
HNB
1GBP
initial-scale=1">
1CAD
html>
1AUD
MJENJAČNICA
Iz
Iznos
u
Iznos