Odaberi državu!
ARHIVA
2012
2011
2010
2009
Istražili smo za Vas...
Na kojim artiklima se može uštedjeti
14.07.2009.

Koliko se, i na kojim artiklima može uštedjeti prilikom kupovine u supermarketima?

Ukoliko ste odlučili pripaziti što i gdje kupujete u supermarketima, kako biste uštedjeli novac, pomoći ćemo vam sa nekoliko dobrih savjeta, te informacija nastalih na temelju naših tjednih obilazaka i provjeravanja cijena proizvoda u trgovačkim lancima Billa, Interspar, Plodine, Konzum (SuperKonzum), Mercator, Kaufland i Getro.

1. Pratite na dnevnoj bazi sve troškove kućanstva
Napravite jednostavnu Excel tablicu troškova kućanstva te svaki dan upisujte troškove. Nakon mjesec ili dva dana vođenja tablice uvidjet ćete da prostora za uštedu ima, ukoliko se zbilja želi uštedjeti.
Autor teksta (četveročlana obitelj, dvoje male djece), je držeći se nekih pravila, te pazeći gdje se i kada pojedini proizvodi kupuju, uspio smanjiti mjesečni trošak kupovanja namirnica u trgovinama sa 4.000 kn na 2.500kn. Navedena ušteda nije značajnije utjecala na smanjenje standarda življenja.

2. Kupujte proizvode koji su na akciji

Trgovački lanci nas svakodnevno bombardiraju reklamama o sniženjima i akcijama u njihovim dućanima. Iskoristite ponuđeno te kupite veću količinu određenog proizvoda na sniženju. Naravno ukoliko proizvod zbilja koristite. Ušteda od sniženja vam se možda u prvi tren neće učiniti značajnom, ali sa vremenom će ušteđena cifra postati itekako vidljiva. Sniženja pojedinih proizvoda u supermarketima možete pratiti na našem portalu. Službene internet stranice trgovačkih lanaca također sadrže informacije o sniženjima te se isplati posjetiti navedene stranice barem jednom tjedno.

3. Kupujte brand proizvode trgovačkih lanaca
Gotovo svi trgovački lanci imaju neku svoju robnu marku pod kojom prodaju proizvode. Unatoč nekim uvjerenjima, ti proizvodi su uglavnom slične kvalitete kao i proizvodi razvikanih proizvođača ali dosta jeftiniji. Zato se nemojte se ustručavati kupiti kekse, deterdžent za posuđe ili neki drugi artikl koji vam se nudi pod brandom trgovačkih lanaca.

4. Artikli čije je cijena dulji period u svim supermarketima ista

Postoje proizvodi za koje vam je svejedno u kojem ga trgovačkom lancu kupujete jer mu je cijena svugdje ista (vrijedi za područje grada Zagreba). Donosimo vam listu nekoliko takvih proizvoda kako ne bi uzalud tražili jeftiniji:

Hrana za dojenčad Bebimil br.2 od 300g - cijena 30,09 kn
Napolitanke Kraš (pakovanje od 1 kg) – cijena 24,99 kn
Mljevena jubilarna kava Franck (popularna ciglica) – cijena 15,99 kn
Vegeta 250g – cijena 12,99 kn
Coca-Cola 2L – cijena 12,49 kn (jedino u Getrou 12,69 kn odnedavno)
Mineralna voda Jamnica 1,5L – cijena 4,99 kn
Suncokretovo ulje Zvijezda 1L – cijena 13,49 kn (ponekad na sniženju i manja cijena)

5. Pazite po kojoj cijeni kupujete voće i povrće
Prema našim iskustvima najveće razlike u cijenama su upravo na voću i povrću. S obzirom da se radi o artiklima koje kupujemo gotovo svakodnevno, nije loše informirati se o cijenama u supermarketima prije kupnje. Voće i povrće se često nalazi na sniženjima, tako da ponovo napominjemo da je vrlo korisno pratiti kada su i gdje određena sniženja proizvoda u tijeku. Na našem portalu imate uvid u tjedno praćenje cijena pojedinih artikala voća i povrća u supermarketima. Pogledajte i informirajte se prije kupnje.

Supermarketi.info

Komentirajte članak! Nije dozvoljena upotreba psovki te vrijeđanje po rasnoj, nacionalnoj, seksualnoj, vjerskoj ili bilo kojoj drugoj pripadnosti.
Korisničko ime:
Komentar:
Upiši kod: Napomena: Sva slova su mala slova, a brojevi od 0-9!

KOMENTARI

BOpSXutRNG9 03.05.2016. | 20:03 tive uma crise cardíaco,aos 28 anos de idade, me consutei ao MÉDICO, ele nao disse ou que era, agora estou com 54 anos, depois de passar por varios medicos, foi se descobrir que eu tenho SOPRO, insuficiencia nas valvulas. mas nao sei, qual o tipo de SOdoR…pOPeria me dizer DOUTOR.qual o tipo?
CIJENE U SUPERMARKETIMA
TEČAJNA LISTA
1EUR
1USD
1CHF
HNB
1GBP
initial-scale=1">
1CAD
html>
1AUD
MJENJAČNICA
Iz
Iznos
u
Iznos