Odaberi državu!
ARHIVA
2012
2011
2010
2009
Istražili smo za Vas...
Isplati li se ići u šoping preko granice?
12.10.2009.

Isplati li se ići u šoping preko granice?

Iako smo početkom kolovoza ove godine zbog povećanja poreza na 23% očekivali postupno povećanje cijena u supermarketima, desilo se upravo suprotno.

Gužva na granici


Izgleda da su trgovački centri u Hrvatskoj postali svjesni da im trgovine iz regije bliže granici uzimaju poveći dio kolača te su početkom rujna počeli poduzimati konkretne mjere kako bi hrvatske potrošače zadržali na njihovim blagajnama. Prvi je sa sniženjima započeo Konzum. Iako je prva kampanja bila više dobar marketinški trik nego generalno sniženje proizvoda, s vremenom su ipak snizili respektabilan broj artikala što je, čini se, natjeralo i ostale trgovačke lance da krenu značajnije snižavati cijene proizvoda. Tako su tijekom rujna znatno snižene cijene većeg broja osnovnih životnih namirnica: ulja, riže, brašna, raznih tjestenina, mlijeka i nekih mliječnih proizvoda.

Pogledaj PDF tablicu usporedbe cijena proizvoda u supermarketima
na datume 01.10.2009 u odnosu na datum 15.05.2009. (za supermarkete Billa, Getro, Interspar, Kaufland, Konzum, Mercator i Plodine) te u odnosu na datum 30.07.2009. (za supermarkete Kerum i Tommy).

Na žalost moramo konstatirati da se cijene kruha (prema našim saznanjima i praćenjima) nisu snižavale tijekom zadnjih mjeseci unatoč dosta velikom padu cijene pšenice i brašna na tržištu.

U zadnjih 5 mjeseci najviše je porasla cijena proizvodima osobne higijene te proizvoda za bebe. Cijene mesa te voća i povrća su posebna priča. Iako nije bilo nekog generalnog povećanja ili smanjenja cijena, upravo na tim artiklima cijene su najviše varirale. Nije ni čudo s obzirom da se radi o namirnicama koje se svakodnevno kupuju i troše. Prepoznali su to i trgovci te povoljnim akcijskim cijenama upravo tih artikala mame potrošače u vlastite trgovine.

Na kraju ćemo se ipak osvrnuti na pitanje iz naslova. Isplati li se uistinu kupovati osnovne životne namirnice u trgovačkim lancima preko granice? Prema našem uvjerenju, ako živite u blizini više različitih trgovačkih centara, odlazak preko granice se ne isplati. Uz sadašnja sniženja osnovnih proizvoda, dosta velik izbor akcija i popusta na artiklima mesa, voća i povrća može se postići značajna ušteda ako se u kupovinu ide planski s unaprijed određenim opisom za kupnju. Sa druge strane, odlazak u šoping preko granice može biti u konačnici i skuplji unatoč jeftinijim pojedinim proizvodima ako se uzme u obzir potrošen benzin, potrošeno vrijeme te vrlo često kupljeni ekstra proizvodi koje možda ne bi kupili u uobičajenoj kupnji.

© www.supermarketi.info, Sva prava pridržana, listopad 2009.
Napomena: Nije dozvoljeno kopirati cjelokupni članak ili dijelove članka bez dozvole autora članka i bez jasno istaknute hiperveze na ovaj originalni članak.
 

Komentirajte članak! Nije dozvoljena upotreba psovki te vrijeđanje po rasnoj, nacionalnoj, seksualnoj, vjerskoj ili bilo kojoj drugoj pripadnosti.
Korisničko ime:
Komentar:
Upiši kod: Napomena: Sva slova su mala slova, a brojevi od 0-9!

KOMENTARI

dcxZYVyE 01.12.2015. | 04:08 Prekrasan post, kao da si mi čitala misli, mnogi neznaju što je imati lcjuimba, velika obeveza, ali je višestruko vraćena kroz ljubav naše mice mace Lee, vama preko Sky, i mnogima još. Ja se topim samo kad ujutro gurne šapicom vrata sobe i nježno mijaukne ., Sky je prekrasan. Pozdrav. Loredana i hvala na svim komentarima. Loredana http://azbukcoargg.com [url=http://fcizjh.com]fcizjh[/url] [link=http://kydylm.com]kydylm[/link]
bT7raJC2hY7h 26.11.2015. | 22:58 Hello again my friend!!! Came here again, to say that, not only I adimre your Blog a lot, can't live without it, but also to congratulate you on your photographer skills,,,, wow, you are a brilliant photographer, what kind of machine you use my friend??? May I ask???Thanks, Hugs from Jose9 http://zlktqmu.com [url=http://oyzsovi.com]oyzsovi[/url] [link=http://sfwvrczfnvb.com]sfwvrczfnvb[/link]
KOQlNtJwL 25.11.2015. | 14:41 Presladak je! I ja imam kavalirskog šanijela, ženku trlorikoa. Zove se Dia I isto se dogodilo meni i mojoj obitelji nevjerojatno je koliko su to slatka stvorenja i koliko puno pružaju za samo malo pažnje i ljubavi. Prekrasan post :))
CIJENE U SUPERMARKETIMA
TEČAJNA LISTA
1EUR
1USD
1CHF
HNB
1GBP
initial-scale=1">
1CAD
html>
1AUD
MJENJAČNICA
Iz
Iznos
u
Iznos