Odaberi državu!
ARHIVA
2012
2011
2010
2009
Istražili smo za Vas...
Oprema za novorođenčad - područje za lov u mutnom
27.09.2010.

Oprema za novorođenčad - područje za lov u mutnom

Poštovani posjetitelji,

Ovaj smo se tjedan angažirali, ne bismo li, prije svega pomogli novopečenim roditeljima u nastojanju da odabirom najpovoljnijih supermarketa, uštede ne baš mali iznos kuna kupujući opremu za svoje najdraže stvorenjce. Obišli smo osam supermarketa (Billa, Getro, Interspar, Kaufland, Konzum, Mercator, Plodine i Tommy) koje i inače obilazimo i možemo konstatirati da su razlike u cijenama na nekim artiklima enormne. Zapravo ukazuju na problem postojanja velikog područja za lov u mutnom gdje neinformiranost može dovesti do velikog minusa u novčaniku roditelja. U daljnjem tekstu ćete vidjeti koliko se isplati biti informiran, te koliko vrijedi njuškati i ne kupovati ad hoc.

Prilikom odabira stvari koje će jednostavno morati postati dio vašeg svakodnevnog 'arsenala', u mnogome će ulogu igrati i vaš svjetonazor kao i financijske mogućnosti. No, bez obzira kako gledali na način podizanja vašeg djeteta i koliko velika bila vaša mjesečna plaća, ovim informacijama koje ćemo podijeliti s vama, možete uštedjeti svotu novaca koja, niti jednom kućanstvu u kojem se hrani novi član obitelji, nije beznačajna (jedino ako baš niste milijunaši). Iz naše detaljne tablice može se zaključiti da je ima supermarketa koji su odlično opremljeni, imaju velik izbor različitih artikala i brandova, no ukoliko se ne želite na blagajni znojiti od konačnog iznosa, radije malo kombinirajte i nađite optimalni omjer cijene i blizine supermarketa. Kvalitetu smo namjerno izostavili spomenuti, jer smo proučavali uglavnom brand proizvode koji se mogu izravno komparirati, pa je kvaliteta svojstvo koje nije potrebno posebno analizirati.

downloadaj pdfKliknite za kompletnu PDF tablicu cijena opreme za novorođenčad


Prema našim kalkulacijama, dobrom kombinacijom artikala kupljenih u Billi, Getrou i Kauflandu možete dobiti optimum. Svi su supermarketi manje-više dobro opremljeni, izuzev možda Tommyja i Plodina čija je ponuda ipak nešto oskudnija. Količina ušteđenih kuna ovisi o tome što sve namjeravate kupiti. Najveće razlike u cijeni, koje vas zaista mogu frapirati uočili smo na Aventovoj liniji proizvoda, ponajprije na Gurman Via posudicama za odlaganje majčina mlijeka, te izdajalicama i nekim određenim bočicama. Nešto manje dramatične, ali vidljive i konzistentne razlike u cijeni daju se primijetiti i na liniji proizvoda branda Baby nova. Isto vrijedi i za proizvođača Nuk. I na kraju da napomenemo... Pametno birajte artikle i supermarket, te iskoristite našu tablicu kao vodič pri kupnji. Dijete će vam biti zahvalno.


© www.supermarketi.info, Sva prava pridržana, rujan 2010.
Napomena: Nije dozvoljeno kopirati cjelokupni članak ili dijelove članka bez dozvole autora članka i bez jasno istaknute hiperveze na ovaj originalni članak.


 

Komentirajte članak! Nije dozvoljena upotreba psovki te vrijeđanje po rasnoj, nacionalnoj, seksualnoj, vjerskoj ili bilo kojoj drugoj pripadnosti.
Korisničko ime:
Komentar:
Upiši kod: Napomena: Sva slova su mala slova, a brojevi od 0-9!
CIJENE U SUPERMARKETIMA
TEČAJNA LISTA
1EUR
1USD
1CHF
HNB
1GBP
initial-scale=1">
1CAD
html>
1AUD
MJENJAČNICA
Iz
Iznos
u
Iznos