Odaberi državu!
ARHIVA
2012
2011
2010
2009
Istražili smo za Vas...
U kupnju adaptiranih mlijeka za dojenčad samo uz pravu informaciju!
18.11.2010.

Dragi naši posjetitelji i roditelji,

Kako se stanje u zemlji na području gospodarstva ne mijenja na bolje, a djeca se u ovoj zemlji i dalje moraju rađati, hraniti i rasti, odlučili smo vidjeti koji je supermarket najosjetljiviji na standard roditelja, a time i na kvalitetu ishrane dojenčadi koja imaju tu nesreću da ih majke ne mogu ili ne žele dojiti. Ovaj put analizirali smo čak 9 supermarketa (Kaufland, Plodine, Tommy, Lidl, Interspar, Billa, Mercator, Getro i Konzum), te smo analizi još pridodali i DM-Drogerie Markt, te dvije ljekarne - privatnu ljekarnu Pablo i Gradsku ljekarnu Zagreb.

Prije svega, valja istaknuti da smo na ideju očitavanja cijena u ljekarnama došli iskustveno, jer smo već ranije uočili poprilično veliku razliku na najpopularnijim i najzastupljenijim brandovima adaptirane hrane za dojenčad. Prema očitanom, najzastupljeniji brand je Nan, proizvođača Nestle. Upravo na tom brandu uočene su najveće razlike u cijeni, pri čemu su Gradske Ljekarne Zagreb najnepovoljnije. Nan 1 Premium u spomenutim ljekarnama platit ćete 11,61 kunu više, nego u Kauflandu. S druge strane ako svom dojenčetu kupujete Milumil, u istoj toj ljekarni proći ćete 5,49 kuna jeftinije nego u Intersparu ili Konzumu. S obzirom da cijene uistinu jako variraju ovisno o mjestu kupnje i brandu, ukratko ćemo Vam savjetovati gdje treba kupiti koju adaptiranu hranu.

Ako Vaše dojenče hranite Nan hranom, vaša destinacija definitivno treba biti Kaufland ili Lidl. Ukoliko pak idete po Hipp hranu, u cjelini Vam se najviše isplati ići u DM-Drogerie Markt. Cijene Bebimil hrane su u svim supermarketima manje-više izjednačene, pa je svejedno u kojem ćete ga supermarketu kupiti. U slučaju Bebimila svakako izbjegavati ljekarne, jer je tamo najskuplji. S obzirom da smo Humana hranu našli jedino u Plodinama i Billi, u ovom slučaju Billa je Vaš izbor. Billa je također najpovoljniji supermarket ukoliko ste u potrazi za Aptamil hranom. U odnosu na konkurentske supermarkete, Billa je i do 10,00 kuna povoljnija u pogledu Aptamil hrane. Milumil hranu, na naše veliko iznenađenje ipak je najpovoljnije kupiti u Gradskim Ljekarnama Zagreb. U pogledu Novalac hrane, koja nije prisutna u nijednom supermarketu, privatna ljekarna Pablo ipak je nešto malo povoljnija od Gradskih ljekarni Zagreb.

downloadaj pdf  Klikni na ikonu za kompletnu listu cijena očitane adaptirane dječje hrane u pdf formatu.

Za kraj malo praktičnih kalkulacija. Za sve novopečene roditelje ovo bi mogao biti najzanimljiviji moment našeg istraživanja. Iz vlastitog praćenja potrošnje hrane djevojčice koja je rođena s porođajnom težinom od 3350 g i duljinom od 52 cm, hranjenom NAN1 Premium hranom, dolazimo do slijedećih zaključaka... U prva četiri tjedna njenog života, djevojčica je konzumirala 4060 g spomenute NAN1 Premium hrane. Kada tu količinu prevedemo u broj kutija te hrane, onda to iznosi otprilike 13,5 kutija. Kad se sad vratimo u tablicu s cijenama vidimo da se u roku od 4 tjedna kupnjom hrane u Kauflandu (ukupni iznos 471,02 kuna) u odnosu na kupnju u Gradskoj Ljekarni Zagreb (ukupni iznos 627,75 kuna), može uštedjeti ne baš zanemarivih 156,73 kune - ili ako vam je lakše pojmiti, uštedjeli ste novaca za kupnju još 4,5 kutije hrane, odnosno vaša će beba imati hrane za još cca. 9 dana više. Kalkulacija je primjenjiva na sve cijene istog branda hrane, čak i na različite brandove pod uvjetom da je masa pakiranja ista.

downloadaj excel kalkultor - adaptirana mlijeka  Klikom na ikonu možete preuzeti kalkulator u Excelu i otkriti koja vam se varijanta najviše isplati.
 


© www.supermarketi.info, Sva prava pridržana, studeni 2010.
Napomena: Nije dozvoljeno kopirati cjelokupni članak ili dijelove članka bez dozvole autora članka i bez jasno istaknute hiperveze na ovaj originalni članak.

Komentirajte članak! Nije dozvoljena upotreba psovki te vrijeđanje po rasnoj, nacionalnoj, seksualnoj, vjerskoj ili bilo kojoj drugoj pripadnosti.
Korisničko ime:
Komentar:
Upiši kod: Napomena: Sva slova su mala slova, a brojevi od 0-9!

KOMENTARI

osijek 04.12.2010. | 21:59 aptamil je u mileru 99,99kn, a u billi je109
CIJENE U SUPERMARKETIMA
TEČAJNA LISTA
1EUR
1USD
1CHF
HNB
1GBP
initial-scale=1">
1CAD
html>
1AUD
MJENJAČNICA
Iz
Iznos
u
Iznos