Odaberi državu!
ARHIVA
2012
2011
2010
2009
Istražili smo za Vas...
Rezultati ankete - U kojem supermarketu je najbolja glazba?
28.06.2011.

Dragi naši posjetitelji,

Prije otprilike dva mjeseca priupitali smo vas u našoj anketi u kojem supermarketu držite da je najbolja glazba. Odaziv na anketu je bio dobar i ovim putem Vam zahvaljujemo svim glasačima na vremenu izdvojenom za glasovanje. Ovo smo pitanje postavili jer smo htjeli doznati koji profil glazbe vas najviše opušta pri kupovini. S obzirom da i sami pratimo kakva se glazba pušta u pojedinim supermarketima, moramo priznati da i nismo pretjerano iznenađeni rezultatima ankete u kojoj je sudjelovalo 622 glasača. Dojmovi autora članka odnose se samo na supermarkete u Zagrebu.

Supermarketi koji dosta pozornosti posvećuju odabiru glazbe, prema našim istraživanjima su upravo oni koji su se i na našoj anketi našli u prvih 5 supermarketa. Plodine sve više eksperimentiraju s odabirom glazbe, koja je unazad nekoliko mjeseci postala sve više strana i urbanog štiha. Primijetili smo da je radio Antena  Zagreb često izbor u poslovnicama Plodina. Ranije se moglo čuti uglavnom nešto s domaćih top lista starih najmanje 10-15 godina. Kaufland, iako strani lanac, najviše vrti hitove hrvatske diskografije, pri čemu dominira festivalski melos starijeg datuma ispresijecan vlastitim, pomalo iritantnim, reklamnim jinglovima. U posljednje vrijeme, tu i tamo se zna čuti neki strani hit novijeg datuma, što pokazuje da i Kaufland želi osvojiti kupce urbane provenijencije.

Anketa - u kojem supermareketu je najbolja glazba?

Konzum, Mercator i Interspar imaju po našem mišljenju dobar balans audio kulise, tišine i reklamnih jinglova. Da je to tako u svim poslovnicama, ne usuđujemo se konstatirati jer nismo još uvijek obišli sve njihove poslovnice na području grada Zagreba.

Iako se Metro u posljednje vrijeme trudi da ponudi neku zvučnu kulisu za svoje kupce, kako bi se oni što bolje osjećali pri kupnji, najčešća zvučna kulisa u tom supermarketu je - tišina. Upravo to možda kupcima u Metrou i najviše odgovara, kad su od svih supermarketa na listi odabrali baš njega. Vrlo slična, gotovo identična situacija vrijedi i za Lidl, gdje u niti jednom, prema vlastitom sjećanju, nismo čuli glazbu. Getro je nešto bolji u odnosu na Metro i Lidl. Znaju se tu čuti zvukovi hitova 80-tih i strane glazbe 90-tih, no glasače nije uspio impresionirati, te tako biti na boljem od 7. mjesta. Billa je također poprilično tiho mjesto, što za one koji vole tihu kupnju ima i svoje prednosti. Tommy je za vremena kad je imao hipermarket u TC Mandi, bio vrlo ugodno mjesto za kupnju ako gledamo iz aspekta ugodno podešene glasnoće, izbalansiranog odabira domaće i strane glazbe, te žanra.

Sve u svemu, prema ovim podacima možemo zaključiti da su omiljene destinacije za kupnju, barem što se tiče glazbe, Plodine i Kaufland.

Je li glazba presudan element za pridobivanje kupaca? Vjerujemo da nije, pogotovo ne u ova recesijska vremena kad ljudi sve manje obraćaju pozornost na to, ali možemo zaključiti da pogoduje boljem osjećaju prilikom kupovine, te da svakako kod onih emotivnijih i spontanijih osoba može izvući pokoju ekstra kunu iz novčanika.


© www.supermarketi.info, Sva prava pridržana, lipanj 2011.
Napomena: Nije dozvoljeno kopirati cjelokupni članak ili dijelove članka bez dozvole autora članka i bez jasno istaknute hiperveze na ovaj originalni članak.

Komentirajte članak! Nije dozvoljena upotreba psovki te vrijeđanje po rasnoj, nacionalnoj, seksualnoj, vjerskoj ili bilo kojoj drugoj pripadnosti.
Korisničko ime:
Komentar:
Upiši kod: Napomena: Sva slova su mala slova, a brojevi od 0-9!

KOMENTARI

Uopće ne reklamiram 07.07.2011. | 12:54 Otkad koristim stereo.hr uređaj nestale mi migrene, kičma mi se izravnala, a i vidim bolje. Sad mogu tući djecu sa više entuzijazma, snage i žara u očima!

Pozdrav!
dinko 04.07.2011. | 17:32 I mi u hotelu imamo stereo.hr uredjaj ,jedan za bar i restoran te jedan za welnes i predvorje .Uredaj odlican ,ukljucite ga i svira odredjeni zanr koji postavite ,upce vise netrebate razmisljat o glazbi .Direktor cak razmislja sad postavit uredja po sobama .Sa ovim uredjajem rijesili smo sve probleme oko glazebe i sto je najbitnije nema problema sa ZAMP-om.Pozdrav
Hotelijer 04.07.2011. | 14:09 Mi u hotelu imamo Stereo.hr uređaje i sa time smo se preporodili.
Svaki odjel hotela ima svoj žanr glazbe koja je stvarno prilagođena svakom dobu dana. Čak i u wellnessu imamo zasebnu glazbu sve preko Stereo.hr uređaja.
Da se osjeti razlika vidljivo je u restoranu i za barom jer u večernji satima uz dobar odabir glazbe sve bude življe, ponajviše za Beach barom na plaži gdje nije potreban niti DJ.
Čak i u anketama znamo dobiti pohvalu za dobru glazbu tak oda me čudi kako supermarketi ili bilo koji drugi poslovni objekti u Hrvatskoj još uvijek to nisu uvidjeli.
Pozdrav s mora!
axaa 29.06.2011. | 19:41 ova dva su i najjeftinija !!!!!
CIJENE U SUPERMARKETIMA
TEČAJNA LISTA
1EUR
1USD
1CHF
HNB
1GBP
initial-scale=1">
1CAD
html>
1AUD
MJENJAČNICA
Iz
Iznos
u
Iznos